برق اضطراری برای اینورتر
قطعی مکرر برق به دلیل افزایش مصرف بیش از حد برق در تابستان برای اکثر شرکت ها، کارخانه ها و سایر صنایع آزار دهنده بوده است. حتما شما هم با قطعی برق مکرر مواجه شده اید و با خود فکر کرده اید که ممکن است وسایل متصل به برق شهر آسیب ببینند، سوخته و یا از کار بیفتند.
برای رفع این مشکل به سیستم یا تجهیزاتی نیاز داریم تا در زمان قطع برق، برق بار لازم را بدون وقفه در اختیار دستگاه ها قرار دهد. این سیستم یا تجهیزات برق اضطراری نامیده می شود.
آشنایی با انواع برق اضطراری
اینورتر چیست و چه کاربردی دارد؟
اینورتر Power Inverter مبدل برق 12V به 220V است. در واقع این مبدل ولتاژ برق یک مبدل افزاینده است که برق 12 ولت DC باتری ماشین و سامانهی برق خورشیدی را به برق 220 ولت AC شهری تبدیل میکند.
برق اضطراری در هنگام قطع برق: استفاده های مهم شامل دسترسی به برق اضطراری در هنگام قطع برق در تابستان و سایر فصول است.
در واقع کاربر می تواند در زمان قطع برق، اینورتر را به باتری خودروی خود متصل کرده و از آن خروجی 220 ولت دریافت کند و از این خروجی برای روشن کردن لوازم برقی منزل و اداری، روشنایی، لامپ، ال ای دی، شارژ لپ تاپ و … استفاده می شود. تلفن های همراه ، استفاده از مودم اینترنتی، چاپگر، صدا و تصویر، فن و …
برق در مکان های بدون برق شهری: برای دسترسی به برق 220 ولت و روشن کردن وسایل برقی خانگی در صورت عدم دسترسی به برق 220 ولت. مانند باغ، باغ، ویلا، کمپ مسافرتی، کیوسک نگهبانی، چادر عشایری و…
برق اضطراری ادارات و شرکت ها: ادارات و شرکت ها معمولا تعداد زیادی کامپیوتر، لپ تاپ، پرینتر، مودم اینترنتی و … دارند که برای روشن و روشن کردن این دستگاه ها می توان از یک اینورتر پرمصرف و تعدادی آمپر بالا استفاده کرد. باتری ها برای روشن کردن این دستگاه ها در هنگام قطع برق.
انواع اینورتر یو پی اس
اینورترها را بر اساس شکل موج خروجیشان تقسیم بندی میکنند.
- خروجی مربع: ساده ترین نوع خروجی برای اینورتر است که مشابه روشن و خاموش کردن برق مستقیم توسط یک کلید است، همچنین ارزان ترین حالت است.
- شبه سینوسی: این خروجی برای اکثر تجهیزات الکترونیکی مناسب است زیرا بیشتر شبیه برق شهری است.
- سینوسی کامل: این نوع خروجی کاملا شبیه برق شهری بوده و برای انواع تجهیزات پزشکی، پرینترهای لیزری و انواع دستگاه هایی که به شکل موج برق شهری حساس هستند مناسب می باشد.
چگونگی عملکرد اینورتر یو پی اس
برای تبدیل ولتاژ از یک اندازه به اندازه دیگر، می توانید از ترانسفورماتور استفاده کنید که دارای دو سیم پیچ است که دور یک فلز پیچیده شده است. هیچ اتصال الکتریکی مستقیمی بین سیم پیچ اول و دوم وجود ندارد و انرژی تنها از طریق القای مغناطیسی منتقل می شود.
اما این فرآیند تبدیل فقط در جریان متناوب رخ می دهد زیرا جریان متناوب القایی روی فلز تماس دائماً قطبیت را تغییر می دهد و باعث ایجاد جریان در سیم پیچ ثانویه می شود.
بررسی کلی اینورتر
در واقع اینورتر یک مدار یا وسیله الکترونیکی است که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می کند.
از اینورتر برای تولید برق بدون وقفه برای وسایل الکترونیکی استفاده می شود که سوئیچینگ در آن ها در حال حاضر خیلی مهم نیست، مانند لامپ، یخچال و غیره، سرعت سوئیچینگ اینورتر کمتر از UPS است و در نتیجه ، احتمال آسیب رساندن به دستگاه های حساس وجود دارد.
همانطور که اشاره کردیم، یک اینورتر اساسا یک مبدل DC-AC است که به یک منبع تغذیه DC مانند باتری متصل است.
یک اینورتر انرژی را از باتری می گیرد و آن را به برق AC برای برنامه هایی که از آن استفاده می کنند تبدیل می کند. هیچ کنترل کننده شارژ داخلی در اینورتر وجود ندارد زیرا نمی تواند باتری را شارژ کند.
اگر می خواهید باتری خود را شارژ کنید، به یک کنترلر شارژ خارجی نیاز دارید.
مطالب و نکات مهم در رابطه با اینورتر
باید بدانید که اینورتر هیچ گونه حفاظتی در برابر جریان ها و ولتاژهای غیرعادی ایجاد نمی کند. بر این اساس جرقه و دشارژ ولتاژ از مشکلات اینورتر هستند که می توانند به تجهیزات الکترونیکی حساس آسیب بزنند.
تفاوت اصلی بین UPS و اینورتر در هنگام سوئیچ است. زمان تعویض اینورتر گاهی بین 300 تا 500 میلی ثانیه است. این تاخیر طولانی می تواند باعث خاموش شدن کامپیوترها و از بین رفتن اطلاعات شما شود. اما اینورتر زمان بیشتری نسبت به یو پی اس ایجاد می کند.
از اینورترها برای تولید ولتاژها و خروجی های فرکانس متغیر نیز استفاده می شود که نام درایو فرکانس متغیر (VFD) به معنی اینورتر است. این عملگرها برای کار با موتورهای با سرعت متغیر استفاده می شوند.
نکات مهم برای انتخاب یک سیستم برق اضطراری
به طور کلی نکات مهم زیادی برای انتخاب سیستم برق اضطراری وجود دارد که باید به آنها توجه کنید.
باید بدانید که چه مقدار ولتاژ و مصرف برق برای دستگاه ها نیاز دارید. برق مورد نیاز تجهیزاتی را که باید در هنگام قطع برق روشن شوند جمع آوری کنید و بر اساس مقدار دریافتی، یو پی اس، اینورتر یا ژنراتور مناسب را برای دستگاه های خود تهیه کنید.
به طور کلی برای دستگاه های پرمصرف باید از منبع تغذیه قوی تری استفاده کنید. در چنین مواقعی یو پی اس می تواند گزینه بسیار بهتری باشد و ولتاژ و جریان بیشتری را برای وسایل برقی فراهم کند.
اگر می خواهید از منبع تغذیه اضطراری برای تجهیزات حساس مانند تلویزیون استفاده کنید، باید مطمئن شوید که ولتاژ خروجی منبع تغذیه کنترل شده و ثابت باشد تا تجهیزات نسوزند. برای تجهیزات حساس، استفاده از یک یو پی اس که بتواند جریان خروجی را ثابت نگه دارد، گزینه بهتری است.
در پایان
در این مقاله به بررسی برق اضطراری برای اینورتر پرداخته ایم و نحوه عملکرد آن ها را توضیح داده ایم، بنابراین با مطالعه مطالب گفته شده می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورید.
خریداران و مشتریان می توانند جهت دریافت مشاوره و راهنمایی لازم جهت خرید اینورتر برق اضطراری و خرید یو پی اس با شماره تلفن های۸۸۳۴۳۴۰۰ و ۰۳ – ۸۸۳۴۵۶۰۱ تماس حاصل نمایند.