دلایل خرابی و شارژ نشدن باتری یو پی اس

دلایل خرابی باتری یو پی اس

خرابی باتری یو پی اس یکی از رایج‌ترین مشکلات سیستم‌های یو پی اس است. به طور کلی، یک باتری یو پی اس با کیفیت در صورت نگهداری خوب، عمر مفیدی در حدود 4 تا 5 سال دارد. از طرفی، شارژ نشدن باتری یو پی اس می‌تواند یکی از دلایل اصلی بروز این خرابی باشد، چرا که شارژ ناکافی یا نادرست به مرور زمان عملکرد باتری را مختل می‌کند.

خرابی باتری یو پی اس از اتفاقات رایج برای سیستم‌های یو پی اس است که از اهمیت بالایی برای سلامت مصرف‌کننده‌های حساس الکتریکی برخوردار است. در چنین شرایطی، بررسی دقیق وضعیت شارژدهی و رفع مشکل شارژ نشدن باتری می‌تواند از آسیب‌های بیشتر جلوگیری کند.

در صورت قطع برق شهر، زمانی که سیستم شارژ فعال نیست، UPS برق سیستم باتری را تامین می کند. علائمی وجود دارد که نشان می دهد می توانید خرابی باتری UPS را تشخیص دهید. این ویژگی ها عبارتند از:

  • عدم شارژ باتری
  • روشن نشدن UPS
  • عدم ارائه بک آپ
  • روشن نشدن چراغ هشدار
  • دریافت پیام خطا
  • روشن نشدن چراغ تعویض باتری
  • کاهش الکترولیت
  • شل شدن تسمه دینام
  • شل شدن بست های نگهدارنده باتری
  • شکستگی جعبه
  • خوردگی کابلها یا سر باتری یو پی اس

اگر هر یک از این ویژگی ها را دیده اید، مطمئن شوید که مشکلی وجود دارد.

 

دلایل خرابی باتری یو پی اس

 5 مورد از دلایل خراب شدن باتری یو پی اس

۱- قرار گرفتن در دمای غیر مناسب

یکی از عوامل بسیار مهم برای افزایش طول عمر و عملکرد بهینه باتری‌ها، استفاده از آن‌ها در دمای مناسب محیط است. در صورتی که باتری در دمای ایده‌آل نگهداری نشود، طول عمر آن کاهش یافته و در بلندمدت آسیب خواهد دید. به‌عنوان نمونه، بهترین دما برای ماندگاری بیشتر باتری‌های سیلد لید اسید، محدوده 20 تا 30 درجه سانتی‌گراد است.

توجه به این نکته برای کاربرانی که از سیستم‌های یو پی اس استفاده می‌کنند نیز بسیار اهمیت دارد، چرا که شرایط نامناسب می‌تواند کارایی کلی دستگاه را تحت تأثیر قرار دهد. برای آشنایی بیشتر با ساختار و عملکرد این سیستم‌ها، مطالعه مقاله یو پی اس چیست توصیه می‌شود.

مطلب پیشنهادی  علت خاموش شدن یو پی اس چیست ؟

۲- زیاد از حد شارژ کردن باتری ups

اگر باتری یو پی اس بیش از حد شارژ شود، کارایی خود را از دست داده و خراب می‌شود. در صورت شارژ کردن زیاد، ولتاژ بیش از حد به باتری متصل می‌شود و با ورود جریان زیاد به باتری، دمای داخلی باتری افزایش می‌یابد و در نتیجه گاز از طریق سوپاپ خارج شده، سپس شبکه الکترود مثبت دچار خوردگی شده و باتری به‌شدت دچار آسیب می شود.

۳- دشارژ بیش از حد باتری

دشارژ بیش از حد باتری یکی دیگر از دلایل خرابی باتری یو پی اس است که منجر به سولفات شدن سرب و بالا رفتن مقاومت داخلی باتری می‌شود. توجه داشته باشید که با در اختیار داشتن یوپی اس مناسب می‌توانید میزان دشارژ باتری را کنترل کنید. یعنی یو پی اس به طور کامل باتری را دشارژ نمی‌کند و مطابق با استانداردها، بعد از آلارم اخطار به USER سیستم را متوقف می‌کند.

۴- ریپل برق متناوب (AC)

به ولتاژ متناوبی که بر روی شارژر برق به طور مستقیم قرار بگیرد، ریپل برق متناوب می‌گویند. توجه داشته باشید که برق متناوب به هیچ وجه به باطری وارد نشود، زیرا به کاهش عمر مفید باتری منجر می‌شود؛ ضمن این که بر روند کار باتری نیز تاثیر نامطلوبی برجای می‌گذارد.

۵- اتصال کوتاه سر باتری یو پی اس

زمانی که دو قطب مثبت و منفی باتری توسط یک رسانا به هم وصل شوند به آن اتصال کوتاه باتری می‌گویند. این اتصال به دلیل اثرات مخرب در باطری در برخی مواقع باعث قطع مدارات داخلی باتری می‌شود. در این حالت باتری آسیب دیده و خراب شده است. این خرابی قابل تعمیر نمی‌باشد. برای جلوگیری از ایجاد این مشکل لازم است باتری در یک محفظه خاص که به آن کابینت باتری گفته می‌شود، نگهداری شود؛ دقت کنید تا از قرار گرفتن وسایل رسانا و فلز در نزدیکی باتری خودداری شود.

اصلی ترین دلیل خرابی باتری یو پی اس

برخی از عوامل بر عمر باتری UPS تأثیر می‌گذارند. طول عمر باتری یو پی اس به دلیل انقباض و انبساط این صفحات در طول فرآیند شارژ و دشارژ بستگی به ماده فعال باتری یو پی اس های صفحات دارد.

مطلب پیشنهادی  یو پی اس خورشیدی چیست و چه کاربردی دارد؟

عواملی مانند دمای بالا، تخلیه طولانی مدت و ارتعاش می تواند منجر به خراب شدن سریع این باتری ها شود و منجر به تشکیل رسوب و اتصال کوتاه شود.

سولفاته شدن یکی دیگر از دلایل آسیب باتری UPS است. هنگامی که باتری یو پی اس بیش از 6 ماه نگهداری می شود، سولفات سرب باعث سفت شدن و یخ زدن صفحات می شود و ظرفیت شارژ باتری یو پی اس را کاهش می دهد. به طوری که ممکن است ظرفیت شارژ به طور کامل از بین برود و باتری یو پی اس به طور کامل از کار بیوفتد.

روش تشخیص خرابی باتری یو پی اس

ساده ترین راه برای تشخیص خرابی باتری یو پی اس این است که منبع تغذیه UPS را خاموش کنید. اگر یو پی اس بتواند تحت این شرایط برق را تامین کند، به این معنی است که باتری ها ایمن هستند.

اما اگر باتری ها برای مدت کوتاهی برق را تامین کنند یا قادر به تامین برق نباشند، مشخص است که باتری آسیب دیده است. اما اساسی ترین راه برای تشخیص خرابی باتری یو پی اس، آزمایش باتری ها با استفاده از تستر باتری است.

باتری‌ها با گذشت زمان ولتاژ خود را از دست می‌دهند، بنابراین ولتاژ پایینی را ذخیره می‌کنند که ممکن است آسیب ببیند و باید تعویض شود.

چگونه می توان فهمید که باتری یو پی اس باید تعویض شود؟

تعویض باتری های یو پی اس های مدرن دارای هشدار کم باتری هستند و خودآزمایی دوره ای را انجام می دهند. آنها در صورت نیاز به تعویض به شما هشدار می دهند. معمولاً هر دو نشانگر را چشمک می زنند و صدای زنگ خطر را ایجاد می کنند.
دلایل خرابی باتری یو پی اس

دلایل خرابی باتری یو پی اس

برای اطلاعات بیشتر در زمینه خرید یو پی اس با همکاران ما در شرکت پویا توسعه افزار با شماره های ۸۸۳۴۳۴۰۰ و ۰۳ – ۸۸۳۴۵۶۰۱

تماس حاصل فرمایید.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + یازده =